Wat te doen in Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur

Benieuwd wat je allemaal kan doen in Kuala Lumpur? In de grote hoofdstad van Maleisië is er genoeg te doen en te zien. Ik ben hier afgelopen jaar rond oud en nieuw geweest. Om hier de jaarwisseling mee te maken is een hele andere beleving dan in Nederland. In deze blog vertel ik wat wij er allemaal gedaan hebben. 

Accommodatie in Kuala Lumpur

Er zijn hier genoeg hotels te vinden. Het is slim om vooraf te kijken in welk deel van de stad je wil zitten want het is een erg grote stad. Met de metro kun je hier prima reizen, maar als je naar de andere kant wil kan het al snel een uur reizen zijn. Wij hebben via Airbnb een appartement gehuurd in het Pudu gedeelte, D’Majestic Place by Swiss-Garde. De prijs kwaliteit verhouding was hier super. Het was een modern en ruim appartement met een fijn bed, keuken, badkamer en bank. Daarnaast had het gebouw ook een infinity pool. In de avond kon je hier ook op het dak genieten van mooi uitzicht, zie op de foto hier boven. Er was alleen helaas geen bar op het dak. We zijn hier 4 nachten geweest zodat we rustig konden bijkomen van de reis en in verband met oud en nieuw voordat we verder gingen reizen door Maleisië. 

Dag 1

We kwamen hier na een lange vliegreis begin van de middag aan. Na inchecken bij het appartement zijn we naar de naastgelegen supermarkt 7 Eleven gelopen. Hier hebben we wat drinken en snacks gehaald en zijn vervolgens bij het zwembad op het dak gaan liggen om bij te komen en van het uitzicht over de stad te genieten. Begin van de avond zijn we naar de shoppingmall Times Square gelopen. Dit grote shoppingmall staat bekend om een achtbaan die door het gebouw heen gaat. Je hebt hier de meest moderne winkels, food ketens en van alles voor vermaak, zoals een bowlingbaan en een bioscoop. We hebben hier bij Sushi King gegeten. Je hebt hier een lopende band met sushi gerechten en je rekent op het einde je gegeten bordjes af. 

Dag 2a toast

Aan de overkant van het gebouw zit een klein ontbijttentje, A toast. Dit is echt een aanrader. Ze hebben hier verschillende sandwiches en sapjes, zie op de foto een voorbeeld van een van onze ontbijtjes. Vervolgens zijn we met de metro richting de bekende Petronas Twin Towers en KLCC park gegaan. Vanuit hier hebben we ook de Menara Kuala Lumpur Tower bezocht waarbij je mooi uitzicht hebt over Kuala Lumpur. Bij mijn vriend en mij is het een soort van traditie geworden dat we in het buitenland naar een Hard Rock cafe gaan als deze er is, dus die hebben we in Kuala Lumpur ook meteen bezocht. 

Oud en nieuw in Kuala Lumpur

Deze nacht was het ook de jaarwisseling naar 2019. We wisten niet heel goed wat we moesten gaan doen. Op verschillende plekken in de stad heb je vuurwerkshows. Bij Merdeka Square, Jalan Bukit Bintang en de grootste bij KLCC Park. In het begin van de avond zaten we met een drankje op het dak van het appartementsgebouw met meerdere toeristen. We dachten hier hebben we mooi uitzicht over heel de stad, maar helaas ging het om 22 uur dicht. We zijn toen met een Engels stelletje naar het KLCC Park gelopen. Het was super druk op straat en iedereen liep richting het park met van die Vuvuzela toeters. Verder valt het op dat je niemand met drank op straat ziet lopen. We hebben toen bij de Petronas Twin Towers afgeteld met duizenden mensen en vervolgens was er ongeveer 20 minuten een vuurwerkshow bezig. Vervolgens wilde we naar de populaire uitgaansstraat, Changkat lopen maar door alle drukte en het Engelse stelletje die afhaakte zijn we ook maar naar ons hotel terug gelopen. 

Dag 3

Op nieuwjaarsdag hebben we een chill dag gehad bij het zwembad en in de avond een heerlijk nieuwjaar diner op. We zijn toen ergens gaan eten waarbij je zelf je vlees kon grillen. Op de planning stond eigenlijk nog wel om de Koninklijke residentie van de Istana Negara te bezoeken maar dit hebben we dus niet meer gedaan. 

Dag 4batu caves

Onze laatste dag in Kuala Lumpur zijn we met de metro richting de Batu Caves gegaan. Dit is een prachtige Hindoetempel in een grot net buiten Kuala Lumpur. Via een lange gekleurde trap kom je in de tempel en voor de tempel staat een groot goud beeld, zie hier op de foto. Let hier wel op voor aapjes, dus zorg dat je niks bij hebt wat ze makkelijk kunnen afpakken. Ook kun je hier de Dark Caves bezoeken. Het is erg toeristisch maar wel mooi om gezien te hebben. 

Benieuwd naar de rest van de reis door Maleisië? Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *