Wat kost rondreizen door Maleisië?

wat kost rondreizen door Maleisië

Ben je bezig met het oriënteren voor een rondreis door Maleisië en benieuwd ‘Wat kost rondreizen door Maleisië’? Ik zet hier alle kosten op een rijtje van onze rondreis door Maleisië. We zijn toen 16 nachten in Maleisië verbleven en hebben verschillende plekken bezocht. Lees hier meer over de reis zelf. 

Vliegtickets

We hadden 8 maanden van te voren al onze vliegtickets geboekt. Wanneer je rond de periode voor oud en nieuw wil boeken is het slim om dit op tijd te doen omdat het daarna alleen maar duurder wordt. In deze periode is een vliegticket iets duurder dan wanneer je op een ander moment gaat, maar op moment van boeken scheelde dit maar €50 per persoon. Totaal waren we voor 2 retourtickets naar Kuala Lumpur zaterdag 29 december €1.166 kwijt. Daarnaast hebben we later ook nog een losse vlucht geboekt met Asian Air van Langkawi naar Kuala Lumpur voor 2 vliegtickets totaal €96. Dit kan goedkoper maar omdat we met onze bagage zaten moesten we extra kosten betalen en we wilde het vliegticket eventueel ook nog kunnen aanpassen. 

Overnachtingen

De eerste 4 overnachten in Kuala Lumpur waren via Airbnb maar €129 totaal. De 7 nachten met ontbijt daarna waren totaal €594 samen. Dit waren prima hotels. In de jungle van Taman Negara zaten we in een huisje van het Mutaria resort die je hierboven op de foto ziet. Onze laatste overnachtingen op het eiland Langkawi waren luxer. Het eerste hotel aan het strand was geweldig, voor 3 nachten met ontbijt was dit maar €309. Daarnaast wilde we graag een keer in een luxe overwater bungalow overnachten, dit was prijzig, voor 2 nachten met ontbijt €790. Het was een super luxe huisje met een jacuzzi met uitzicht over de zee en ze kwamen ‘s ochtends je ontbijt brengen die je de avond ervoor kon bestellen. Stel dat je dit niet zou doen dan zou je zeker €300 per persoon besparen. 

Vervoer en excursies

skybridge langkawiNa de 4 nachten in Kuala Lumpur hebben we behoorlijk veel gereisd. Van Taman Negara naar Cameron Highlands en Penang. Dit hebben we allemaal met de bus gedaan. We hebben eraan zitten denken om een huurauto te boeken maar het is handiger om hier rond te reizen door middel van het busnetwerk en korte afstanden met een taxi. Van Penang zijn we vervolgens met de boot naar Langkawi gegaan en daar hebben we gereisd door middel van crab, soort van Aziatische Uber is dit. In Kuala Lumpur hebben we alles met de metro kunnen doen.

Verder hadden we in de Taman Negara jungle in de nacht een wandeling en overdag een excursie. Bij Cameron Highlands hadden we ook een dag een georganiseerde excursie geregeld waarmee we naar de theeplantages gingen. In Kuala Lumpur hebben we zelf dingen gedaan en in Langkawi zijn we nog naar de Skybridge geweest. Totaal waren de kosten voor vervoer en excursies €574.

Eten en drinken

Qua eten en drinken waren we ongeveer €960 kwijt. Hier zit uiteten in tot drankjes en snacks die we in de supermarkt gehaald hebben. Dit zou goedkoper kunnen wanneer je meer bij local plekjes gaat eten. Stiekem hebben wij nog best veel geen Aziatische dingen gegeten. In Penang hebben we bijvoorbeeld 2 keer bij een Mexicaans restaurantje gegeten wat super lekker was, Holy Guacamole.

Wat kost 2,5 week rondreizen door Maleisië?

Hieronder overzichtelijk alle kosten van onze rondreis door Maleisië. Per persoon waren we dus €2.309 kwijt voor 16 nachten op 6 verschillende locaties. 

Wat? Hoeveel? Opmerkingen
Vliegtickets €1.262 Retour Schiphol – Kuala Lumpur en een enkeltje van Langkawi naar Kuala Lumpur. 
4 nachten Kuala Lumpur Airbnb €129
7 nachten en ontbijt  in binnenland €594 2 nachten Taman Negara, 2 nachten Cameron Highlands en 3 nachten Penang.
3 nachten en ontbijt Langkawi €309
2 nachten en ontbijt overwater bungalow €790
Vervoer en excursies binnenland €474 Dit is naar Taman Negara (met excursie), Cameron Highlands (met excursie), Penang en met de boot naar Langkawi. 
Vervoer overig €60 Metro ritjes in Kuala lumpur en taxi op Langkawi. 
Excursies/Toegangen overig €40 Menara Kuala Lumpur tower en Skybridge Langkawi.
Eten & drinken €960 Zowel uit eten als van de supermarkt. 
Totaal €4.618 per persoon dus € 2.309

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *