Wat kost 3 weken rondreizen door Mexico?

holbox para ti

Benieuwd naar wat kost 3 weken rondreizen door Mexico? In deze blog heb ik alle kosten van onze 20 daagse rondreis door Mexico op een rijtje gezet. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe duur je het zelf maakt maar dan heb je al wel vast een schatting waar je rekening mee kan houden. 

Vervoer

We hadden al meer dan 6  maanden van te voren vliegtickets voor Mexico geboekt. Wij zijn zelf van 1 t/m 20 februari gegaan omdat dit een goede maand was qua weer in Mexico en ik graag een paar weken winter wil overslaan. We hadden een overstap in Zürich waardoor de tickets €448 per persoon waren. Voor hetzelfde bedrag had je ook met overstap in Amerika of Canada alleen dan moet je wel nog een Esta regelen. 

Daarnaast hadden we voor de gehele reis een huurauto geboekt bij Europcar zodat we zelf konden bepalen waar en wanneer naar een nieuwe locatie. De kosten hiervoor waren €330 inclusief 2 bestuurders. Qua navigatie deden we dit met een gratis app Maps.me. We hebben totaal 1.400 km gereden in Mexico en waren hiervoor €104 kwijt. 

Op sommige snelwegen heb je tol kosten en waren we €10 kwijt aan 4 dagen parkeren bij de boot voor Holbox. De kosten voor de boot naar Holbox en terug waren totaal €20 per persoon. Daarnaast hebben we daar ook gebruik gemaakt van een golfkar taxi wat totaal €4 was. 

Overnachtingen

Voor de 18 nachten in Mexico hadden we 7 verschillende hotels waar we 2 of 3 nachten verbleven. Gemiddeld waren we met tweeën €92 per nacht kwijt. Hiervoor hadden we redelijk luxe hotels met zwembad en bij 12 overnachtingen zat er ook een goed ontbijt bij inbegrepen. De foto hierboven was van onze locatie in Holbox. 

Entrees

We zijn naar 2 maya tempels geweest. Waaronder de bekendste, Chitzen Itza. De toegangsprijs met parkeren hiervoor is ondertussen behoorlijk gestegen. Het was ongeveer €30 per persoon maar kan goed zijn dat dit ondertussen nog meer is geworden. Daarnaast zijn we naar een minder bekende geweest, Ek Balam. Deze was ook al prijzig met meer dan €20 per persoon. 

Ook hebben we entrees betaald voor 4 verschillende cenotes. De bekende zijn natuurlijk duurder dan de onbekende. De bekende Ik Kil cenote van de foto hiernaast was ongeveer €6 per persoon. De goedkoopste in Valladolid was €2,50 per persoon. Daarnaast moet je in Tulum en Playa del Carmen en Cancun ook rekening houden met prijzige strandbedjes. Dit varieert van rond de 10 tot 50 euro per persoon.  

Daarnaast hebben we in Bacalar nog een gave zeiltocht gedaan waarvoor we totaal €65 kwijt waren.

Eten en drinken

mexico eten en drinken

Bij eten en drink zitten alle kosten van uit eten tot en met een flesje water in de supermarkt kopen. Dit was totaal €753 en is ongeveer €40 per dag voor 2 personen.

We hebben 6 keer zelf ontbijt nog moeten regelen omdat het niet bij de overnachting inbegrepen was en daarnaast alle dagen geluncht en avondeten.

Ook hebben we behoorlijk veel Mexicaanse biertjes en guacamole met nachos op.  Bij toeristische plekken is het soms wat prijziger maar over het algemeen valt het echt mee.  We hebben bij een tentje in Bacalar zelfs cocktails en biertjes voor €1 op. 

Wat kost 3 weken rondreizen door Mexico per persoon?

Wat? Hoeveel? Opmerkingen
Vliegtickets €896 Retour Schiphol – Cancun (met overstap in Zürich)
Huurauto €330 Volkswagen Vento 
Benzine €104 Ongeveer 1.400 km gereden.
Parkeren en tol €29
Hotelovernachtingen €1.652 18 nachten op 7 verschillende plekken met 12 keer ontbijt erbij.
Boot en taxi Holbox €44
Zeiltocht in Bacalar €65
Entrees 2 Maya tempels €109 Voor de Chitzen Itza en Ek balam
Entrees cenotes en strandbedjes €59
Eten & drinken €753 Zowel uit eten als van de supermarkt. 
Opgelicht + Onbekend €63 Waarvan €23 opgelicht bij laatste keer tanken.
Totaal €4.104 per persoon € 2.052

Gemiddeld kost 3 weken rondreizen door Mexico per persoon dus ongeveer €2.052,-. Hou er rekening mee dat prijzen kunnen veranderen. Ook wij merkten tijdens onze reis dat veel prijzen al weer waren gestegen ten opzichte van wat er een jaar eerder werd aangegeven.

Wil je meer lezen over de route en de plekken die we hebben bezocht? Check de volgende blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *