Waarom Umbrië bezoeken?

Waarom Umbrië bezoeken

Misschien heb je wel eens van deze Italiaanse streek gehoor, maar vraag je jezelf af; waarom Umbrië bezoeken? Deze streek ligt in het midden van Italië onder de Toscane. In deze streek kan je nog het pure Italië meemaken zonder de massatoerisme. Er zijn hier een stuk minder toeristen dan in vergelijking met de Toscaanse steden. In dit artikel vertellen we een aantal hoogtepunten van Umbrië en wat de moeite waard is om te bezoeken.

Steden in Umbrië

Er zijn verschillende mooie historische steden te bezoeken in Umbrië. Speciaal hebben we een top 3 steden in Umbrië samengesteld:

  1. Perugia: is de hoofdstad van Umbrië. Het zit bovenop een heuvel met prachtige uitzichten. Je kunt in de stad goed shoppen en lekker eten en drinken.
  2. Assisi: is ook een stad met  fantastisch uitzicht. Het klooster en de kerk van Assisi is een van de hoogtepunten van Umbrië. Verder vind je midden in de stad een Romeinse tempel. Wanneer je naar de stad toe rijdt kan je het op een heuvel al zien liggen, vervolgens moet je omhoog rijden om de stad te kunnen bereiken. De stad is autovrij dus aan het begin van de stadspoorten kan je de auto in een grote ondergrondse parkeergarage parkeren. Assisi vond ik persoonlijk het mooist, zie hier een foto van toen ik er afgelopen zomer was.
  3. Spoleto: is een stad met steile straten waardoor er een netwerk van ondergrondse roltrappen is aangelegd. Het centrum is daarom ook bijna helemaal autovrij. Verder is het de moeite waard om een fort en een 13de-eeuws aquaduct te bezichtigen.

Natuur in Umbrië

Naast de prachtige steden is de natuur in de streek Umbrië ook prachtig en afwisselend. Ook hiervoor hebben we een speciale top 3 voor samengesteld.

  1. Lago trasimeno: is het vierde grootste meer van Italië. Je kunt hier een boottochtje maken naar een van de eilandjes van het meer. Twee van de drie eilandjes kun je bezoeken, Isola Minore is prive bezit. Isola Polvese en Maggiore mag je wel bezoeken. Er zijn verschillende barretjes langs het meer waar je een lekker drankje kunt doen of je kunt een rondje om het meer rijden of fietsen. Het blijft een meer dus wanneer je er wil gaan zwemmen merk je wel dat het zand wat plakkerig is.
  2. Cascata delle marmore: zijn kunstmatige watervallen waarbij al in 271 voor Christus door de Romeinen is begonnen met het aanleggen ervan. Deze watervallen gaan 165 meter naar beneden en wanneer je er dicht bij staat weet je zeker dat je nat wordt.
  3. Piano Grande: is een reusachtige hoogvlakte omringd met bergen. In het voorjaar staat deze vlakte vol met bloemen en aan het eind van de zomer is alles verdort door de zon. De beste periode is dus in het voorjaar of begin van de zomer.

Umbrië bezoeken?

Heb je interesse om Umbrië zelf te bezoeken? Dit kan natuurlijk gemakkelijk met je eigen auto of huurauto wanneer je deze kant op gaat. Wij hebben een goede ervaring met de fly drive Toscane & Umbrië reis van Kras. Mocht je meer willen weten, stuur een berichtje! Ook kunnen we je helpen met leuke looproutes langs verschillende bezienswaardigheden in de steden en waar je het best kan parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *