Vakantie naar Tenerife?

vakantie naar tenerife

Een vakantie naar Tenerife is de perfecte vakantie voor ieder wat wils. Je kunt er heerlijk zonnen en zwemmen maar ook de natuur en het avontuur opzoeken. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en het is er altijd heerlijk weer. Benieuwd naar wat je er allemaal kan doen en wat de beste tijd is om er te zijn? Lees dan snel verder!

Wanneer op vakantie naar Tenerife?

Van maart t/m oktober is het de beste tijd om op vakantie naar Tenerife te gaan. Het is er dan tussen de 22 en 28 graden. In de winter is het er rond de 20 graden en meer kans op regen. Zelf zijn we afgelopen jaar begin maart een weekje geweest en we hadden perfect weer met maar 1 ochtend bewolking en een paar druppels. In het zuiden van Tenerife is het weer meestal beter en in het noorden kan het wat frisser en regenachtiger zijn.

Waar verblijven in Tenerife?

Afhankelijk van waar je behoefte aan hebt zijn er verschillende mogelijkheden. In het zuiden heb je de toeristische badplaats Playa de Las Americas. Je hebt in deze buurt alles zitten en ook perfect voor wanneer je geen auto hebt. Vanaf het vliegveld ben je hier binnen een half uurtje met de bus. Mocht je een auto hebben is het ook leuk om meer richting de bergen te zitten of een stukje verder waar het minder toeristisch is. De standaard hotels in Tenerife zijn nog wat ouderwets maar er zijn ook super luxe hotels beschikbaar, alleen hier betaal je dan ook iets meer voor.

Wat kan je er allemaal doen?

Eiland verkennen met een huurauto

Wanneer je een auto huurt kan je zelf het eiland verkennen en kom je op de meest bijzondere plekken, zoals de omgeving van Masca aan de westkant van het eiland. Je kunt hier een wandeling

door de kloof maken. In de buurt van Masca in Santiago del Teide zijn we watientjes (zo spreek je het uit) wezen eten. Dit zijn kleine Canarische gerechtjes die in een soort van garage of schuur keuken worden gemaakt en geserveerd. Doordat ze veel wijn hebben geproduceerd proberen ze op deze manier van hun wijn af te komen. Het eten is niet duur en de wijn zit er bij. Alle lokale mensen gaan bij dit soort restaurantjes eten. Waar deze precies zitten kan je aan de lokale bewoners vragen of in je hotel. Op de foto links is het gerecht gofio te zien.       

lava bridge tenerifeIn het Noordoosten heb je het Anaga gebergte wat ook erg indrukwekkend is om te zien. Vanaf een restaurantje in El Sauzal heb je super mooi uitzicht. Aan de oostkust heb je bij Los Barrancos huizen die in de rotsen zijn gebouwd, dus waarbij het dak de rotsen zijn, erg leuk om even te stoppen. Aan de oostkant in het binnenland heb je bij Arico een lava bridge. Je kan hier de auto langs de weg parkeren en een stukje het land in lopen. Zie hier op de foto de lava bridge vanaf de onderkant.

Nationaal park El Teide

Verder is het zeker de moeite waard om de vulkaan El Teide te bezichtigen. Deze ligt in het Nationaal park El Teide in het midden van Tenerife. Je kunt vanaf verschillende kanten van het eiland dit park bezichtigen. Het landschap is er erg indrukwekkend. Doordat we een half jaar geleden door Zuidwest Amerika hadden gereden, hadden we zelfs een beetje het idee of we weer in Amerika waren. Je kon super ver weg kijken en het landschap werd afgewisseld met gebergten, naaldbomen en zandvlaktes. In mei staan hier grote rood en blauwachtige bloemen in bloei. Met een kabelbaan kan je de top van de El Teide bereiken, maar op dagen wanneer er veel wind staat is deze gesloten. Bij de Mount El Teide kun je parkeren en eventueel wat drinken en eten. Verder heb je daar mooi uitzicht en kun je de vinger van God spotten. Dit is een rots die door zijn vormen deze naam heeft gekregen.

Wateractiviteiten
tenerife

Wil je graag lekker chillen bij het strand, dan is dit ook zeker mogelijk. Je hebt er zwarte stranden van het lava zand maar er zijn ook opgespoten stranden zoals wij die hier kennen. Aan de zuidkust is het ook mogelijk om te gaan surfen en surf les te volgen. Voor iedereen die van waterparken houdt, ga naar Siam Park! Wij zijn hier 1 dagje geweest en dit was echt super, en juist voor volwassen leuk. Vlak naast dit park zit ook Siam mall, voor alle shopliefhebbers.

Vakantie naar Tenerife boeken

Zelf konden we afgelopen maart via Ryanair heel goedkoop een retourtje boeken en hebben we via hotels.com een hotel geboekt. Wij vlogen via Eindhoven, waarbij je hier ook voordelig alvast een parkeerticket kan boeken. Via verschillende reisorganisaties is het ook mogelijk om een pakketreis te boeken en eventueel al met een auto erbij, zodat je gemakkelijk het eiland kunt verkennen. Bekijk onze eerdere blog over meer informatie van het boeken van een vakantie naar Tenerife.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *