Top 5 steden in Toscane

steden in toscane

De steden in Toscane zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken, maar heb je geen tijd om tijdens je vakantie alle steden te bezichtigen? In dit artikel vertellen we onze top 5 steden in Toscane die je niet mag overslaan en waarom je er geweest moet zijn. Het zijn 5 verschillende steden in Toscane die allemaal iets unieks hebben. Let wel op in bijna alle steden in Toscane zijn er autovrije zones in het centrum. Wanneer je hier met je auto in rijdt kan je een flinke boete thuis gestuurd krijgen.

Florence

De hoofdstad en grootste stad van de Toscane is Florence. Het wordt aangeraden om met het ov naar de stad te gaan om boetes voor autovrije zones en hoge parkeerkosten te voorkomen. Je kunt gratis parkeren bij een Parkeerterrein van een supermarkt naast de tramhalte Nenni-Torregalli. De metro brengt je in 20 minuten naar Alamanni Station waarbij je in het centrum uitstapt. Vlakbij het station zit de Santa Maria Novella kerk en plein. De bekende kathedraal van Florence kan je niet missen, net als de bekende gekleurde brug met huisjes, Ponte Vecchio. Voor de kunstliefhebbers is ook het beroemde beeld De David te bezoeken in de Galleria dell’Accademia. Piazza della Repubblica en Piazza della Signoria zijn leuke pleinen om te bezoeken. Net als het Palazzo Vecchio het oude gouvernementele gebouw wat in de buurt zit van het Piazza della Signoria plein. Aan de overkant van het water zit Piazzale Michelangelo, wat na een weg omhoog een mooi uitkijkpunt over de stad is.

Pisatoren van pisa

Pisa is natuurlijk bekend van de toren van Pisa. Deze moet je natuurlijk gezien hebben inclusief een foto waarbij je tegen de toren aan duwt, of je hem nou om ver wil duwen of recht wil duwen. Rondom de toren van Pisa is nog veel meer te zien, zoals de Kathedraal van Pisa, het Baptisterium (is een doopkapel van de kerk) en leuke huisjes. Je kunt gratis parkeren bij Via Paparelli, behalve op woensdag en zaterdag in verband met markt.

Lucca

Lucca staat bekend om haar vele kerken. Kathedraal van Lucca is de belangrijkste kerk van de stad en Basiliek van San Frediano de oudste kerk. Daarnaast zijn er in Lucca leuke pleinen zoals, Piazza Anfiteatro en Piazza Napoleone. Tenslotte is het nog de moeite waard om de Guinigi toren te bezoeken. Deze is erg kenmerkend voor Lucca, vooral door de oude eikenbomen die op het dak staan. Je kunt de toren beklimmen door door middel van 230 traptreden waarna je prachtig uitzicht hebt. Er zitten gratis parkeerterreinen aan de noordkant van het centrum bij Via Galileo Galilei. Vervolgens ben je binnen een kwartier lopen in het centrum.

San Gimignano

San Gimignano staat bekend om de vele torens in de stad. Vroeger waren het 72 torens, nu zijn er nog maar 14. Het is een kleine stad die in de bergen ligt, waardoor je vanuit de stad prachtig uitzicht hebt. Ook het er naar toe rijden is de moeite waard voor het mooie Italiaanse uitzicht. Buiten de stadsmuren kun je gemakkelijk parkeren op een parkeerterrein.

Siena

Ook Siena is een stad die je niet mag missen. De stad staat bekend om zijn jaarlijkse paardenrace in het centrum op 2 juli en 16 augustus. Het hart van de stad is het plein, Piazza del Campo met in de buurt de klokkentoren Torre del Mangia en het stadhuis Palazzo Pubblico. Ook de kathedraal van Siena is de moeite waard om van buiten en binnen te bezichtigen. Je kunt gratis parkeren bij Fortezza Medicea, maar is wel snel vol.


Zelf steden in Toscane bezoeken?

Heb je nu zin gekregen om deze steden zelf te bezoeken? Je kunt dit op verschillende manieren doen. Een stedentrip boeken naar één van deze steden, zelf met de auto vanuit Nederland er naar toe, los een vlucht en huurauto boeken of via een fly drive pakketreis. Wij hebben een goede ervaring met de fly drive Toscane reis van Kras. Mocht je meer willen weten, stuur een berichtje! Ook kunnen we je helpen met leuke looproutes langs verschillende bezienswaardigheden in de steden en waar je het best kan parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *