Top 10 reisbestemmingen voor 2020

reisbestemmingen voor 2020

Over een maand is het alweer 2020 en ondertussen zijn we al aan het kijken waar we allemaal naar toe willen gaan. Er staat namelijk nog genoeg op ons lijstje. Hierbij hebben we een top 10 samengesteld met reisbestemmingen voor 2020. Deze lijst is samengesteld op basis van bestemmingen die op de reisbestemmingen voor 2020 lijst van de Lonely Planet staat, nieuwe populaire reisbestemmingen volgens Airbnb en onze mening. 

 

1. Rijeka, Kroatië

 

Rijeka is een van de culturele hoofdsteden van Europa in 2020. Rijeka is een grote havenstad in Kroatië aan de Adriatische kust met Italiaanse invloeden. Het culturele programma voor 2020 bestaat onder andere uit tentoonstellingen en voorstellingen. De autovrije straat Korzo is het hart van de stad met gezellige bars en restaurants. Bezienswaardigheden als het nationale theater, historische kerken en het oude kasteel Trsat zijn daarnaast ook het bezoeken waard.

 

2. Galway, Ierland

 

Galway is net als Rijeka de culturele hoofdstad van Europa in 2020. Hiervoor heeft Galway een jaar vol culturele en creatieve activiteiten op het programma staan. De Ierse stad heeft verschillende gezellige pubs en bistro’s. Bezoek Quay Street en Kirwans Lane voor de leukste. Daarnaast is het ruige natuurgebied in de omgeving van Galway ook erg mooi om te bezoeken. Vlakbij Galway vind je de bekende Cliffs of Moher, Burren en Connemara.

 

3. Washington, Verenigde Statenwashington

 

Washington viert in 2020 het 100 jarige bestaan van het 19e amendement, de wet die vrouwen het recht gaf om te stemmen. Verschillende musea hebben daarom speciale tentoonstellingen. Daarnaast zal je ook roering  in de stad merken in verband met de presidentsverkiezing van 2020. Wij zijn hier zelf een aantal jaren geleden geweest en is zeker een indrukwekkende stad om te zien. Lees hier meer over de wandel tour die we daar hebben gedaan. 

 

4. Bilbao, Spanje

 

Bilbao de grootste stad van de Spaanse regio Baskenland, wordt steeds populairder voor een stedentripje. Je kunt hier genieten van de spaanse eetcultuur, architectuur en het Guggenheim Museum. In 2020 is Bilbao ook een topbestemming voor voetballiefhebbers, omdat dit een van de steden is waar het EK voetbal wordt gehouden. 

 

5. Tokyo, Japan

 

Dit is natuurlijk geen onbekende stad maar voor 2020 wel een populaire bestemming. Onder andere door de komende Olympische zomerspelen die in Japan worden gehouden. De grote stad Tokyo heeft hiervoor een plan opgesteld om van de Olympische Spelen een milieuvriendelijk evenement te maken. Daarnaast is Tokyo een bijzondere wereldstad die ook nog op ons lijstje staat om ooit te bezoeken.

 

6. Berlijn, Duitsland

 

Berlijn viert in 2020 haar 100 jarige bestaan als Metropool en organiseert het hele jaar door evenementen en tentoonstellingen om dit te vieren. Dus 2020 is een perfect jaar om de hippe Duitse hoofdstad een te gaan bezoeken.  

 

7. Sunbury, Australië

 

Sunbury ligt noordwesten van de grote stad Melbourne en is bij de lokale bevolking populair om de natuur, de wijngaarden en de Victoriaanse architectuur. Ook staat het bekend om cricket, in 2020 wordt in Melbourne het Wereldkampioenschap Twenty20 gehouden. Mocht je richting Melbourne gaan is het een aanrader om ook Sunbury te bezoeken. 

 

8. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

 

Dubai is de stad van de toekomst, alles is er mogelijk. Daarnaast vindt hier in 2020 de Expo wereldtentoonstelling plaats, waar nieuwe visies op duurzaamheid en mobiliteit gepresenteerd worden, denk bijvoorbeeld aan vliegende auto’s. 

 

9. Ubatuba, Brazilië

 

Ubatuba is de perfecte surfplek met meer dan 100 strandjes. Het natuurgebied ligt tussen de grote steden São Paulo en Rio de Janeiro in. Het hele jaar door worden hier surfwedstrijden georganiseerd en er zijn verschillende wandelpaden door het Atlantische regenwoud. Dus mocht je een reis naar Brazilië plannen is het een aanrader om hier een stop te plannen.  

 

10. Tel-aviv, Israël

 

De laatste reisbestemming voor 2020 is Tel-aviv. Dit is een bestemming die op ons lijstje staat om in 2020 te gaan bezoeken. We hebben nog niks gepland maar het lijkt ons een leuke stad om te gaan bezoeken doordat je er van alles wat hebt. Je kunt naar het strand gaan of de oude stad bezoeken. Daarnaast is het vanaf hier ook mogelijk om een dagtripje naar de oude stad Jeruzalem te plannen. Verder schijnt het een hippe stad te zijn met veel mogelijkheden tot vegetarisch eten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *