Top 10 reisbestemmingen voor 2017

reisbestemmingen voor 2017

Zin om inspiratie op te doen voor reisbestemmingen voor 2017? Dan zit je hier goed! In deze blog geven we een top 10 reisbestemmingen voor 2017. Deze bestemmingen hebben allemaal een speciale reden waarom je ze in 2017 moet bezoeken. We snappen natuurlijk dat je niet alle 10 kunt gaan bezoeken in 2017, maar check welke jou het leukst lijkt!

1. Canada

Canada is de absolute nummer 1 reisbestemming voor 2017. Canada viert in 2017 dat de losse staten alweer 150 jaar een unie zijn. Ter ere van dit 150 jarig bestaan geeft de overheid van Canada alle bezoekers van de Canadese nationale parken en historische plaatsen een gratis parkpas cadeau in 2017. Had je dit jaar al een parkpas aangeschaft? Dan is die volgend jaar ook nog geldig. Daarnaast staat de Canadese dollar ook nog eens gunstig ten opzichte van de euro. Afgelopen jaar is Myrna in Canada geweest, dus lees binnenkort hier haar ervaring!

2. Finland

Onze nummer 2 in deze lijst heeft in 2017 ook iets te vieren. Finland is dan 100 jaar onafhankelijk. Dit wordt komend jaar uitgebreid gevierd met in elk seizoen in een ‘Natuurdag’. Verder is Finland in 2017 ook het gastland voor de World Figure Skating Championships en voor de Nordic World Ski Championships. Wanneer je in de winter gaat beleef je hier een geweldige wintervakantie met skiën, een husky tour, slapen in een glazen iglo en het bijzondere noorderlicht!

3. Kopenhagen, Denemarken

De nummer 3 van deze lijst met reisbestemmingen voor 2017 is de hoofdstad van Denemarken. De reden is omdat Kopenhagen de titel ‘Europese stad van het jaar 2017’ heeft en dat hebben ze natuurlijk niet voor niks gekregen. Het is een prachtige stad met nog veel onbekende parels. We zullen hier snel meer over vertellen!

4. Moskou, Ruslandrusland


Rusland herdenkt in 2017 zijn revolutie van 1917. De perfecte gelegenheid om het Rode Plein, de Kremlin en de Basiliuskathedraal in Moskou te bezoeken. Naast deze bekende bezienswaardigheden heeft Moskou nog veel meer te bieden. Voor de voetballiefhebbers, in 2017 vindt de FIFA Confederations Cup plaats, gevolgd door de FIFA World Cup in 2018. Daarvoor halen de Russen natuurlijk alles uit de kast. Let op: in de winter is het er wel extreem koud!

5. Mérida, Mexico

Iedereen kent van Mexico de stad Cancún met de prachtige stranden, maar Mérida is een stad die niet vergeten mag worden. De reden dat deze op nummer 5 staat is, omdat Mérida de American Capital of Culture van 2017 is. Geniet hier in 2017 van heerlijke Mexicaanse maaltijden en mooie dans of cabaret shows in de buitenlucht.

6. Seoul, Zuid Korea

De hoofdstad van Zuid Korea is zeker de moeite waard om in 2017 te gaan bezoeken. Het is een moderne wereldstad die al jaren groener en ecologischer probeert te worden om meer mensen te trekken. Daarom is sinds afgelopen november de Seoul Skygarden open gegaan. Deze voormalige snelweg van 938 meter is omgetoverd tot een natuurparadijs midden in de stad. Dit is zeker een bestemming die waard is voor je bucketlist! 

7. Kaapstad, Zuid Afrikatafelberg

Kaapstad staat bekend om de prachtig natuur en de bekende Tafelberg. Daarnaast is het ook een hippe stad met culinaire hoogstandjes. De kunstwereld krijgt hier in 2017 een flinke upgrade. In september 2017 gaat namelijk het Zeitz Museum of Contemporary Art Africa in Kaapstad open. Dit is dan de grootste museum van de wereld met Afrikaanse kunst. Binnenkort hebben we een gastblogger die over haar ervaring in Kaapstad verteld!

8. Madrid, Spanje

In de hoofdstad van Spanje vindt 23 juni tot en met 2 juli 2017 de World Pride plaats. Dit is een groot evenement om de diversiteit en gelijke rechten te erkennen. Madrid biedt dan een uitgebreid programma vol met cultuur aan. In de belangrijkste straten en pleinen is er muziek, dans, toneel, kunst, sportwedstrijden, conferenties en activiteiten voor kinderen. Ook wanneer dit evenement er niet is, is het de moeite om Madrid in 2017 te bezoeken. Lees hier onze to do tips voor Madrid.

9. Los Angeles, De Verenigde Staten

De reden dat de bekende stad Los Angeles in de lijst met reisbestemmingen voor 2017 staat is, omdat de stad een upgrade heeft gekregen. Het metronetwerk is in 2017 voorlopig klaar, waardoor je nog gemakkelijker in de stad kunt reizen. Verder zijn er afgelopen tijd vijftig nieuwe hotels bij gekomen. Persoonlijk is dit ook een bestemming die voor mij in 2017 op de lijst staat, dus hier zullen jullie vast nog meer over gaan horen!

10. Cubacuba

De laatste reisbestemming voor 2017 is Cuba! De reden dat je deze in 2017 moet bezoeken is omdat het er nu nog authentiek is. Doordat de Amerikanen Cuba ook weer mogen bezoeken is het toerisme behoorlijk gestegen in Cuba en zullen de authentieke dingen, wat Cuba zo bijzonder maakt, waarschijnlijk snel verdwijnen. De beste periode om Cuba te bezoeken is december tot en met april.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *