Tips voor stedentrip Sevilla

stedentrip sevilla

Sevilla is de perfecte stedentrip voor als het hier nog geen zomer is. Zelfs in februari is het weer lekker en kan je overdag in je shirtje rondlopen en lekker in de zon op het terras zitten. In de zomer is het hier te warm en is het nog een uur rijden voordat je bij de zee bent. Afgelopen winter ben ik er zelf een lang weekend met vriendinnen geweest. Dit was een top weekendje waarbij ik graag onze tips voor stedentrip Sevilla  wil delen. 

Eet & drink tips

  • De beste plek om tapas te eten in Sevilla is Ovejas Negras Bar de Tapas. Deze trip kreeg ik zelf van iemand die er een tijdje gewoond heeft maar het was echt een topper. We hebben ook bij andere restaurantjes tapas op maar die konden niet tippen aan Ovejas Negras. Alles van de kaart is lekker, ook wanneer je vegetarisch bent is er genoeg keus. Het gaat om 20 uur open en net voor openingstijd staat er al een rij want je kunt niet reserveren. Wij dachten is dit serieus zo? Ja, we stonden er om 5 voor 8 op een vrijdagavond en binnen no time stond er een hele rij achter ons. 
  • Mercado Lonja del Barranco is de perfecte plek om er in de middag wat te gaan eten en drinken. Je kunt bij verschillende kraampjes vers eten en drinken halen. Elke kraam/toonbank heeft zijn specialiteit, zoals paella, mexicaans, wijn, taartjes en sushi. Vervolgens kan je buiten langs het water ergens op het terras gaan zitten. Wij hebben hier op zondagmiddag gezeten voordat we naar het vliegveld moesten. Tinto de verano is hier ook een populair drankje, dit is rode wijn met fanta lemon. Net een cocktail en minder zwaar dan wijn wanneer je heel de middag op het terras in de zon zit. 

Bezienswaardigheden voor stedentrip Sevilla

  • Real Alcazar het Koninklijk Paleis van Sevilla. Het is verstandig om online kaartjes te reserveren voor een bepaalde tijd. Dan hoeft je niet in de lange wachtrij te gaan staan. Het ziet er arabisch achtig uit en heeft een prachtige tuin eromheen met fonteinen en mozaïek.
  • Kathedraal Sevilla & Giralda toren. Het is een mooie kerk om te bezoeken en aansluitend zit de Giralda toren. Wanneer je deze beklimt zijn er geen trappen omhoog maar het loopt steil omhoog, dus dit is minder vermoeiend dan trappen. Boven in de toren heb je prachtig uitzicht over de stad. Vanuit daar zagen we ook leuke rooftop bars waar we later in de avond naar toe zijn gegaan voor een drankje. plaza de espana
  • Plaza de Espana is een groot plein in het Maria Luisa Park wat in 1929 ter gelegenheid van een Ibero Amerikaanse tentoonstelling is gemaakt. Midden in het plein is er een fontein met om het plein een kanaal en daar omheen staan er voor alle Spaanse provincies mozaïek bankjes, zie op de foto hiernaast.
  • Metropol Parasol is een houten constructie die bedacht is om de wijk nieuw leven in te blazen. Voor een klein bedrag kan je erop en heb je mooi uitzicht over de stad. 
  • Plaza de Toros een stierenarena. Je kunt deze alleen bezoeken met een rondleiding waarbij je op het einde de arena in gaat. Er worden hier nog steeds stierengevechten gehouden. Mocht je nog nooit een stierenarena bezocht hebben dan is het leuk om er een keer geweest te zijn. 

In 3 dagen tijd is het gelukt om al deze bezienswaardigheden te bezoeken zonder te hoeven haasten. Alles ligt dicht bij elkaar op loopafstand in de buurt. We zaten met ons appartement ook redelijk in het centrum dus we hebben alleen de bus hoeven te pakken van het vliegveld naar de stad en van de stad terug naar het vliegveld. We vlogen vrijdagochtend en zondagavond weer terug, dit kwam echt perfect uit voor een stedentrip Sevilla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *