Tips voor een roadtrip door Zuid-West Duitsland

roadtrip door Zuid-West Duitsland

Op zoek naar tips voor een roadtrip door Zuid-West Duitsland? De afgelopen tijd was het natuurlijk lastig om te reizen en waren de mogelijkheden vooral beperkt door in de buurt met de auto op vakantie te gaan. Hopelijk kunnen we snel weer een verre reis plannen maar voor nu ben ik wel nieuwe dingen tegen gekomen in de buurt van Nederland, zoals een roadtrip door Zuid-West Duitsland. In deze blog bespreek ik op volgorde van dichtbij een aantal mooie plekken in Duitsland die je makkelijk met de auto kunt bezoeken. Hoe meer dagen je hebt hoe meer plekken je dus kunt bezoeken. Of eventueel zie je een leuke plek er tussen staan om een tussenstop te maken als je met de auto naar bijvoorbeeld Italië of Oostenrijk gaat. 

Monschau

Dit is een leuk ouderwets middeleeuws plaatsje op de grens bij België en vlakbij Nederland. Ook in de buurt van Nationaal park Eifel waar je heerlijk kunt wandelen of mountainbiken en van de natuur kunt genieten. Afhankelijk van waar je in Nederland woont is het ongeveer 2,5 uur rijden. 

Cochem

Dit een leuk Duits stadje aan de moezel met een mooie burcht in de bergen. Naast het bezoeken van het stadje kun je hier ook met een stoeltjeslift naar boven gaan waarna je prachtig uitzicht hebt. De volgende 4 plekken zijn ook in de buurt van dit stadje, dus handig om vanuit hier allemaal te bezoeken. Afhankelijk van waar je in Nederland woont is het ongeveer 3 uur rijden. 

Burg Eltz

Dit is een Burcht in middeleeuwse en renaissance bouwstijl. Het wordt voor een deel nog steeds bewoond maar het andere deel is te bezoeken. Van binnen ziet het er nog precies zo uit als vroeger. Net een sprookjeskasteel zoals je op de foto hierboven ziet. Het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Cochem. Je kunt parkeren bij Wanderparkplatz Müden/Müdener Berg. Entree is €11 per persoon en parkeren €2 en open van 09:30 tot 17:30 uur. Om de 10-15 minuten start er een rondleiding van 40 minuten. Nadat je geparkeerd bent is het nog een halfuurtje lopen. Bekijk hier de meeste recente openingstijden en regels ivm Corona. 

De Geierlay Hangbrug

De Geierlay is een 360 meter lange hangbrug voor voetgangers tussen de Hunsrücker plaatsen Mörsdorf en Sosberg. Vanaf Cochem een half uurtje rijden en parkeren bij Mörsdorf. Vervolgens is het nog een half uurtje lopen naar de brug. Parkeren is €4 en de hangbrug is gratis. Door Corona moet je wel een mondkapje op en het kan zijn dat je moet wachten, er mogen max 30 personen op de brug en 1 looprichting wat om het uur wordt afgewisseld. De brug zelf ben je binnen 10 minuten overheen. Kijk hier voor de meest recente regels ivm Corona. 

Beilstein

Beilstein is een middeleeuws dorpje langs de Moezel. Mocht je hier langs komen is het de moeite om even te stoppen. Check hier Winzerschenke voor een prachtige Instagram foto en ga lekker eten bij het Klooster restaurant met mooi uitzicht over de Moezel.

Bremmer Calmont

Dit is de steilste wijngaard van Europa. Deze kan je beklimmen om bij het uitzichtpunt: Moselschleife Bremm te komen. Het is 1 uur lopen via de Calmont Klettersteig. Mocht je liever maar 15 minuten lopen naar het uitzichtpunt kan het ook op de volgende manier. Ga naar Parkplatz Calmont Moselschleife (Helaas lastig te navigeren via Google Maps, omdat de onverharde weg naar de parkeerplaats (officieel) slechts een voetpad is, inclusief een niet rijdend bord. Zodra je “illegaal” naar de parkeerplaats rijdt, staat er ineens een officieel parkeerbord. 

Saarland

Wandelen door de boomtoppen door het Saarland. Aan het einde van het baumwipfelpfad heb je mooi uitzicht over de Saarschleife. Dit wordt ook wel de Duitse Horseshoe bend genoemd. Wanneer je van de natuur wil genieten is dit de perfecte plek. 

Füssen

Het zuidelijke plaatsje Füssen ligt bij een prachtig blauw meer en staat bekend om de zwavelbronnen van Bad Faulenbach. Daarnaast ligt hier in de buurt de laatste bestemming van deze blog. 

Slot Neuschwanstein

Dit is een prachtig 19e eeuws kasteel op een rots, zie foto hiernaast. Er is een leuk Skywalk Neuschwanstein met uitzicht op het slot. Bekijk hier de meeste recente openingstijden en regels ivm Corona. 

Zie onderstaand alle bestemmingen om een beeld te hebben van waar het zich bevindt in Duitsland. Mocht je hulp willen bij het samenstellen van je roadtrip door Zuid-West Duitsland, laat het gerust weten!

Tips voor een roadtrip door Zuid-West Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *