Rondreis West Maleisië

rondreis West Maleisië

Op zoek naar tips voor een rondreis door West Maleisië? Lees dan snel verder! Maleisië bestaat uit twee delen. Het is natuurlijk mogelijk om tijdens een rondreis door Maleisië ook het eiland Borneo te bezoeken, maar in deze blog gaat het alleen over het schiereiland, West Maleisië. Hier zijn zoveel verschillende dingen te zien dat je hier makkelijk 3 weken kan vermaken. 

Wat is de beste reisperiode voor Maleisië?

De beste reisperiode is erg afhankelijk van het gebied dat je wil bezoeken want het regent vrijwel iedere maand in Maleisië. Het Noordwesten van Maleisië is de beste reisperiode van december t/m maart, zoals Penang en het eiland Langkawi. De hoofdstad Kuala Lumpur is van december t/m februari en van juni t/m augustus. De oostkust van West Maleisië is de beste reisperiode maart t/m oktober. Voor Borneo is de beste periode april t/m september. Doordat wij in de winterperiode willen gaan en oud & nieuw een keer in het buitenland willen vieren gaan we dus alleen West Maleisië bezoeken. 

Route rondreis West Maleisië

route west Maleisië

We zijn begonnen in de hoofdstad Kuala Lumpur. Na een lange vlucht en tijdsverschil is het fijn om de eerste dag even rustig bij te komen. We hadden hier een super fijne Airbnb met een zwembad op het dak. We zijn hier 4 nachten gebleven ook in verband met oud & nieuw, zodat we gewoon rustig de tijd hadden om bij te komen en Kuala Lumpur te ontdekken. Lees hier meer over wat we gedaan hebben in Kuala Lumpur. 

Vervolgens zijn we 2 nachten naar de jungle Taman Negara gegaan. Deze jungle ligt in het midden van Maleisië. We gingen vanuit Kuala Lumpur met een klein busje er naar toe en het laatste deel met een bootje waarmee je dwars door de jungle ging. We verbleven in het Mutiara resort en vanuit hier hebben we met een gids een tour door de jungle gedaan. 

Vanuit de jungle zijn we 2 nachten in Cameron Highlands verbleven. Dit is een dorpje hoog in de bergen. Vanuit hier hebben we een tour gedaan met een gids waarbij we onder andere een grote theeplantage hebben bezocht. Vervolgens zijn we met de bus weer verder gegaan richting de westkust naar Penang

In Penang verbleven we 3 nachten. Dit is een leuk stadje om te bezoeken met leuke streetart, zoals hiernaast op de foto. Hierna zijn we met een boot vanuit Penang naar het eiland Langkawi gegaan. Langkawi is een heerlijk eiland om te relaxen, zie op de strand foto hier boven. Hier zijn we totaal 5 nachten gebleven in 2 verschillende accommodaties. De laatste 2 nachten hadden we een luxe overwater bungalow met jacuzzi. 

Tips voor rondreis West Maleisië

  • Download de app Crab van te voren. Dit is de Aziatische variant van Uber. Super handig om via Crab een taxi te boeken, het is veiliger en goedkoper. Van te voren zie je wat je moet betalen en wie je chauffeur is. 
  • Download van te voren de kaart in Google Maps, zodat je offline de route kan checken wanneer je in Maleisië bent. 
  • Lees hier meer als je een schatting van de kosten wil hebben.

Zelf een rondreis door Maleisië boeken?

Bekijk eerst voor jezelf welk gedeelte van Maleisië je wil bezoeken en wat de beste periode hiervoor is. Vervolgens of je zelf een reis wil plannen of door een organisatie laat regelen. Lees hier meer over het boeken van een rondreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *