Rondreis Mexico plannen

rondreis mexico route

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met het plannen van een rondreis Mexico. Mijn vriend en ik houden allebei van Mexicaans eten en drinken, mooie stranden en iets nieuws ontdekken dus we dachten dit is de perfecte bestemming. Het plannen van een rondreis Mexico was nog best een uitzoekwerk. Veel reisblogs gelezen en op Google Maps gekeken om de perfecte route te kunnen plannen. Deze wil ik hier graag met jullie delen!

Wat is de beste periode voor Mexico?

Als eerst heb ik gekeken wat de beste periode is om naar Mexico te gaan. De beste reistijd is van november t/m april. Vanaf mei t/m oktober is het regenseizoen en van juni t/m november is het orkaanseizoen. Het betekent niet dat het dan heel het seizoen regent maar je hebt er wel meer kans op. Zelf gaan we de eerste 3 weken van februari. Vorig jaar waren we tijdens de winterperiode 2,5 week naar Maleisië. Het was ons toen super goed bevallen om tijdens de winterperiode lekker naar een warm land te gaan. 

Welke regio van Mexico?

Het liefst willen we natuurlijk heel Mexico zien maar dat gaat niet lukken binnen 3 weken zonder gehaast alles te bezoeken. Daarom hebben we besloten om alleen de regio Yucatan en Quintana Roo te bezoeken. Zodat we de Mexicaanse cultuur, mooie stranden en Maya tempels kunnen ontdekken. En dit is een veiliger gebied om rond te reizen dan rondom Mexico City. 

Hoe gaan we rondreizen?

De volgende 2 opties hebben we om door Mexico rond te gaan reizen: 

  • Met openbaar vervoer, er is een goed busnetwerk ADO. Het nadeel is wel dat je afhankelijk bent van de bus tijden en routes. 
  • Met een huurauto. Het nadeel is dat je zelf alles moet rijden en dat het prijziger is dan met het openbaar vervoer, maar het grote voordeel is wel dat je de vrijheid hebt en overal naar toe kan wanneer je wil. In andere reisblogs lees ik ook dat het heel goed te doen is om in deze regio zelf te rijden, dus we gaan voor deze optie! 

De planning en route 

Wij hebben via Skyscanner meer dan 6 maanden van te voren vliegtickets geboekt. Helaas kan je alleen in Cancun komen via een overstap. De meeste overstapmogelijkheden gaan via Amerika maar hier moet je dan nog een Esta voor aanvragen en bij overstap je koffers ophalen en opnieuw inchecken. Wij stappen in Zwitserland over waarbij dit niet nodig is en deze vliegtijden zijn gunstig. We vliegen zaterdagochtend 1 februari en komen donderdag 20  februari einde van de dag weer in Nederland aan. 

Totaal hebben we 18 nachten in Mexico. Ik heb flink zitten puzzelen met de route en hoeveel dagen op welke bestemming maar hierbij de route (zie ook op de afbeelding):

  • Cancun 2 nachten. Zodat we de eerste dag van de reis bij kunnen komen en Cancun kunnen checken. 
  • Isla Holbox Island 3 nachten. Parkeren bij Chiquila en vanuit daar met de ferry omdat dit is een autovrij eilandje is. 
  • Valladolid 3 nachten. Vanuit hier Chichén Itzá, Ik Kil Cenote, Cenote Zaci en eventueel Rio Lagartos bezoeken.
  • Mérida 2 nachten. Vanuit hier ruïnes van Uxmal en eventueel de mangrovebossen bij Celestun en het gele stadje Izamal.
  • Laguna Bacalar 3 nachten. Dit is bij een meer met verschillende kleuren helder blauw.  Vanuit hier drift snorkelen bij Bacalar Rapids. 
  • Tulum 3 nachten. Vanuit hier eventueel Cobá en Akumal bezoeken. 
  • Playa del carmen 2 nachten. Veel reizigers slaan deze over omdat het een grote toeristische badplaats is maar toch zijn we wel nieuwsgierig en het past in ons tijdsplanning. 

Na het doen van deze reis zal ik over elke bestemming een blog maken met tips en wat er allemaal te doen is.

Zelf een rondreis Mexico plannen?

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande tips om zelf een rondreis Mexico te kunnen plannen. Wij hebben via een vergelijkingssite een huurauto geboekt die we op het vliegveld van Cancun ophalen en weer terug brengen. Alle accommodaties hebben we via booking.com geboekt. We hebben hierbij wel rekening gehouden met de optie gratis annuleren zodat we nog flexibel kunnen zijn. Lees in een van onze eerdere blogs hoe je zelf een roadtrip kunt boeken. 

Wanneer je minder zin hebt om alles zelf uit te zoeken is het natuurlijk ook mogelijk om via een reisorganisatie een individuele rondreis Mexico te boeken. Hou er rekening mee dat je dan iets meer kwijt bent en een vaste route hebt. Bij sommige is het wel mogelijk om de route door middel van bouwstenen nog in elkaar te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *