Roadtrip door Italië plannen

roadtrip door italië

Natuurlijk ben ik alweer bezig met het plannen van mijn volgende reis, dit keer een roadtrip door Italië. De roadtrip door Amerika is afgelopen september zo goed bevallen dat we het ook in Italië willen gaan doen. Er is hier zoveel moois te zien dat we het zonde vinden om er maar 1 plek te bezichtigen. We gaan er natuurlijk ook heen voor het lekkere italiaanse eten!

Grand Tour Italy

We kwamen op het idee doordat we de Grand Tour Italy bij de mannen van Top Gear op tv zagen. Volgens Wikipedia is dit de definitie: Grand tour is een term voor een uitgebreide reis door het vasteland van Europa, zoals dat gebruikelijk was in de 18e tot in het begin van de 20e eeuw. Deze rondreis ging vooral langs monumenten in Italië. Op dit moment zijn we bezig om een soortgelijke reis te plannen, alleen dan op de moderne manier, met een luxe auto.

De route

Voordat we alles gaan boeken zijn we nog druk bezig met inspiratie opdoen en een route plannen. Er is zoveel te zien in Italië dat het lastig is om te bepalen wat we wel en niet willen gaan zien. Onze eerste route voor 2 weken begon in Milaan en eindigde in Napels, zie op de afbeelding hiernaast. Waarbij we al twijfelde vanwege de tijd om te beginnen in Bologna en te eindigen in Rome. In eerste instantie wilde we 2 weken gaan maar door andere vakantieplannen kunnen we nu maar 1 week. Voor nu hebben we bepaald om alleen de regio Toscane en Umbrië te bezoeken en later gewoon nog een keer terug te komen om een ander deel van Italië te bezoeken.

roadtrip door italië

Het boeken van de roadtrip door Italië

Voor eind augustus hadden we al goedkope vliegtickets gevonden via Ryanair. Waarbij we landen op Milaan of Bologna en terug vlogen via Rome. Daarnaast is het heel eenvoudig om een huurauto te boeken die we op het vliegveld kunnen ophalen en vervolgens bij een ander vliegveld weer inleveren. Ook hadden we al naar mogelijke hotels gekeken bij hotels.com. Lees in onze blog ‘Hoe plan je een roadtrip?’ meer over hoe je dit zelf kunt plannen en boeken.

Wanneer je geen tijd hebt om het allemaal zelf uit te zoeken of het liever allemaal tegelijk via een organisatie wilt boeken, kan je ook bij verschillende touroperators kijken naar fly-drive reizen. Verschillende organisaties bieden deze reizen aan, zoals Eliza was here of via Travelbird. Wij zijn een goede aanbieding tegengekomen bij Kras. Dit is een 8 daagse fly-drive naar Toscane & Umbrië. De vliegtickets, huurauto en 7 nachten in 3 verschillende hotels met ontbijt zit hierbij in de prijs inbegrepen. Op deze manier kunnen we in die week verschillende plekken bezoeken en tussendoor nog genieten van het heerlijke italiaanse eten en de zon.

Tips voor een roadtrip door Italië?

Mochten jullie nog tips hebben voor een roadtrip door Italië, laat het graag weten! Zijn er bepaalde plekken in Italië die we echt niet moeten missen of tips voor lekkere restaurantjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *