Roadtrip Amerika deel 5: California highway 1

California highway 1

Onze 15e dag in Amerika vertrokken we uit San Fransisco en gingen we via California highway 1 terug richting Los Angeles. California highway 1 is een snelweg langs de kust met mooi uitzicht. Je kunt op verschillende plekken stoppen om een foto van het uitzicht te maken of even over het strand te lopen.  Op de weg van San Francisco terug naar Los Angeles hebben we op 3 verschillende plekken overnacht.

Shopping outlet

Voordat we naar ons volgende hotel reden maakte we een stop bij een fashion outlet. Dit was bij Gilroy Premium Outlets. Ze hebben hier verschillende bekende merken zitten met hoge kortingen. Zelfs mijn vriend vond het leuk om te shoppen, dus we hebben even goed ingeslagen bij onder andere Nike, Michael Kors, Levi’s en Calvin Klein.

Carmel by the Sea

Onze eerste stop langs de kust was in Carmel by the Sea. Dit is een super mooi dorpje met Mediterrane invloeden. Clint Eastwood was hier ooit burgemeester. We hebben hier heerlijke pasta op bij een Mediterraans restaurant.

California Highway 1

Onze volgende dag gingen we via de California highway 1 richting Los Angeles. Ondanks dat we wisten dat er een deel was afgesloten dit jaar vanwege stormschade zijn we wel te ver doorgereden tot aan het punt dat we moesten keren. Mede doordat onze navigatie dit niet aangaf en we dachten, misschien is het wel weer open. Maar helaas, dus we konden weer een heel stuk terug rijden richting Carmel by the Sea en via de 101 richting San Simeon. Daar staat het Hearst Castle. Dit schijnt een mooi historisch landhuis te zijn die je kunt bezichtigen. Door het omrijden hadden we daar geen zin meer in en zijn we direct naar het hotel in Morro bay gegaan en hebben we daar nog even gezwommen en in de zon gelegen.

Ventura

venturaDe 17e dag in Amerika gingen we via Santa Barbara naar onze laatste hotelstop voor 2 nachten in Ventura. De laatste 2 nachten wilde we nog even bijkomen van deze geweldige reis voordat we weer in Nederland aan het werk zouden moeten. We hebben nog langs de boulevard, strand en pier van Santa Barbara en Ventura gelopen en heerlijke vis taco’s als lunch op. In de avond zijn we in het centrum bij een pizzeria wezen eten en nog een keertje naar een Amerikaanse bioscoop gegaan. Ook hier hadden ze weer hele relaxte stoelen waarbij je met je voeten omhoog kunt zitten.

Onze laatste volle dag en nacht in Amerika was het in de ochtend helaas te bewolkt om te gaan zonnen en zwemmen, dus zijn we nog een keertje naar een shopping outlet geweest. Deze keer bij Camarillo Premium Outlets. Ook hier zijn we weer goed geslaagd! Als lunch een lekker Amerikaanse hamburger op en in de middag hebben we nog bij het zwembad gelegen.

De laatste dag

malibuHelaas alweer onze laatste dag, in de avond vliegen we weer terug naar Nederland. In de ochtend hebben we nog even bij het zwembad gezeten na het ontbijt en begin van de middag zijn we via Malibu naar Los Angeles gereden. We hebben nog even op het strand van Malibu gezeten en een laatste foto gemaakt met de bekende Amerikaanse baywatch huisjes. Vervolgens wilde we nog even door Beverly Hills rijden voordat we de auto weer gingen inleveren. We zijn toen ook nog door Rodeo Drive, de dure shopstraat van Beverly Hills gereden, dit waren we de eerste dag in Los Angeles vergeten te doen.

Toen kwam het moment dat we de auto moesten inleveren en naar het vliegveld gingen. Het inleveren gaat super snel, je zet je auto in de rij, ze checken of je tank vol is en je moet ergens tekenen en klaar. We waren dus op tijd op het vliegveld, wat maar goed was ook, want er stond een lange rij bij de douane. Door het tijdsverschil kwamen we ook weer in de avond aan in Nederland. Opzich fijn want dan kan je na het lange reizen meteen slapen als je thuis komt, maar we hadden toch nog best last van een jet lag de eerste paar dagen.

Zelf een Roadtrip door Amerika maken?

  • Boek goedkope vliegtickets.
  • Boek hier jouw gewenste huurauto. Bij Happycar is het inclusief verzekeringen, dus deze hoef je er  later niet los bij te boeken.
  • Op Verschillende sites kan je hotelovernachtingen boeken. Mijn voorkeur gaat naar Hotels.com en Booking.com.  

Of wil je liever een complete roadtrip boeken waarbij je zelf niks meer hoeft te regelen? Kijk dan eens op deze sites:

Mocht je meer willen weten of vragen hebben, neem gerust contact op! Ook willen we je graag helpen bij het plannen van jullie roadtrip. In een volgende blog zullen we uitgebreider vertellen hoe je zelf een roadtrip kunt plannen.

Fly Drives Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *