Reizen maakt gelukkiger dan trouwen

reizen maakt gelukkiger

Reizen maakt gelukkiger dan andere grote levensgebeurtenissen zoals trouwen of kinderen krijgen. Dit komt uit een recent onderzoek van Booking.com waar 17.000 mensen uit 17 verschillende landen meededen. Dit maakt niet of het een luxe all inclusive vakantie is of een kampeervakantie, het gaat om alle soorten reizen.

Resultaten onderzoek: reizen maakt gelukkiger

reizen maakt gelukkigerHet plannen en de vakantie zelf is volgens het onderzoek belangrijker dan andere grote levensgebeurtenissen. Dit gaat om de volgende gebeurtenissen die in het onderzoek zijn meegenomen op volgorde van resultaat:

  • 51% gaat liever reizen dan een date met onze partner.
  • 50% gaat liever reizen dan een nieuwe baan krijgen.
  • 49% gaat liever reizen dan trouwen.
  • 45% gaat liever reizen dan zichzelf verloven.
  • 29% gaat liever reizen dan een kindje krijgen.

Voor 70% van de ondervraagde is een vakantie belangrijker dan materiële zaken. Meer dan de helft (56%) geeft vakanties voorrang op bezittingen zoals kleding, juwelen en gadgets. Verbeteringen aan huis krijgt bijna voor de helft (48%) voorrang op vakanties.

Het boeken van een vakantie

Meer dan driekwart van de deelnemers (77%) boekt een vakantie om zichzelf op te vrolijken. Het boeken van een vakantie zelf wordt door veel mensen al als geluk ervaren en geeft bij 72% van de deelnemers het snelst een geluksgevoel. Dit komt door het gevoel dat je iets leuks vast heb staan waar je naar uit kan kijken.

Van de deelnemers geeft 35% toe dat ze al maanden van tevoren bezig zijn met onderzoek voor de vakantie. Wat voor ons heel herkenbaar is. Er is zelfs een klein deel van de ondervraagde (5%) dat al een jaar van tevoren begint met het plannen van een vakantie.

De tijd tussen het boeken en de vakantie zelf

Van de ondervraagde geeft 39% aan dat hij of zij meerdere keren per dag aan hun geplande vakantie denkt om zichzelf op te vrolijken. Tijdens het voorbereiden van de vakantie wordt 80% gelukkig van het onderzoeken van de plaatsen die zij willen bezoeken. Bijna 80% haalt ook plezier uit het bekijken van foto’s van de bestemming en accommodatie. Ook lezen mensen nog graag meer beoordelingen na het boeken, daar wordt 61% gelukkig van.

Daarnaast wordt meer dan de helft (52%) vrolijk van het samenstellen en kopen van de vakantiegarderobe. Tenslotte wordt 60% gelukkig van het instellen van hun afwezigheidsassistent en het verlaten van kantoor.

De vakantie zelf

Voor bijna 90% is de eerste dag van een vakantie het gelukkigste moment. Een op de zeven heeft het meest naar zijn zin als ze zich thuis kunnen voelen in de accommodatie. De meeste ondervraagden (67%) verblijven tijdens hun vakantie het liefst in een hotel, hostel of villa. De overige 33% verblijft het liefst in een appartement of bij locals.

Conclusie

De resultaten van dit onderzoek laten ook de samenhang zien van het plezier van het boeken en het plannen van de reis en het geluksgevoel tijden de reis zelf. Een goed geplande vakantie kan het geluksgevoel verbeteren. Uit eerder onderzoek van Shawn Achor en Michelle Gielan bleek al dat een goed geplande vakantie met weinig stress, 94% kans biedt om gelukkiger terug te keren naar het werk. Wij helpen je graag met het goed plannen van een stressloze vakantie!

Reizen maakt gelukkiger! Geldt dit ook voor jou?
Bron voor reizen maakt gelukkiger: https://news.booking.com/vergeet-trouwen-en-kinderen-krijgen-het-echte-geluk-schuilt-in-reizen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *