Wat kost drie weken rondreizen in Amerika?

Wat kost drie weken rondreizen in Amerika?

Ik  krijg vaak de vraag te horen: ‘Wat kost drie weken rondreizen in Amerika, hoeveel waren jullie kwijt?’ Tijdens het voorbereiden op onze roadtrip naar Zuidwest Amerika heb ik ook naar een antwoord op die vraag gezocht. Het is natuurlijk afhankelijk van heel veel dingen, maar om je een indruk te geven hierbij een inzicht van onze kosten tijdens onze reis afgelopen september.

Vliegtickets en huurauto

mustang cabrioWe hadden 9 maanden van te voren onze vliegtickets en huurauto geboekt, waardoor we dit voor een goede prijs konden boeken. Wanneer we later zouden zijn hadden we meer moeten betalen. Wanneer je goedkoper wil, kan je natuurlijk een goedkopere klasse huurauto huren. We hadden nu een dure klasse doordat we een Mustang cabrio wilde. Boek geen navigatie erbij, want dit kost extra, terwijl deze toch al standaard in de auto zit.

Autokosten in Amerika

We hebben in die drie weken behoorlijke afstanden afgelegd maar door de gunstige benzineprijs in Amerika waren we voor ongeveer 4.425 km €324 kwijt. We hadden hiervoor €500 gereserveerd, maar zijn er dus netjes onder gebleven. Naast de benzinekosten hadden we ook parkeergeld en tol wat totaal €26 was. In de drie grote steden hebben we ook gebruik gemaakt van het openbaar vervoer zoals, de metro, bus, monorail en cable tram. Hiervoor waren we €36 kwijt.

Hotelovernachtingen

Amerika staat erom bekend dat het niet een goedkoop land is. We hadden geluk dat de dollar gunstig voor ons stond. Tijdens het plannen van de reis stond de dollar nog ongunstig, dus bij het betalen van de hotels vielen de kosten mee. We hadden 19 hotelovernachtingen met meestal inclusief ontbijt in 12 verschillende hotels. We waren gemiddeld €97 per nacht kwijt voor 2 personen. Je moet er rekening mee houden dat op sommige plekken de prijzen hoger zijn, maar op andere plekken gelukkig weer iets minder. In de Nationale Parken is het bijvoorbeeld een stuk prijziger. We hadden redelijke hotels, de ene keer was het luxer dan de andere keer. Het kan dus goedkoper, maar hou je van meer luxe dan kan het ook een stuk duurder.

Eten & drinkeneten usa

Totaal waren we ongeveer €1230 aan eten kwijt voor 3 weken rondreizen in Amerika. Dit zijn onze kosten van het uit eten tot en met eten uit de supermarkt. Wij hebben prima gegeten, zoals pizza’s, mexicaans, hamburgers, pasta’s, vis en sushi. Je kan bij duurdere restaurants gaan eten, dan ben je meer geld kwijt. Of heel je vakantie naar fastfoodketens gaan, deze zijn goedkoper. In de supermarkt haalde we waterflesjes, blikjes frisdrank, bier, fruit en snacks voor onderweg. Je kan beter een voorraadje voor onderweg halen voor mocht je niks tegen komen en het is natuurlijk goedkoper.

Toegangen

Voor 80 dollar kan je een Annual pass kopen waarmee je binnen 1 jaar toegang hebt tot alle Amerikaanse Nationale Parken. Op deze pas kunnen 2 verschillende eigenaren. Als eigenaar heb je met deze pas toegang tot het park met je auto en inclusief 3 personen. Dus na je vakantie kun je deze doorverkopen, of juist voordat je gaat, via Marktplaats de pas kopen voor de helft van de prijs. Dit heb ik zelf ook gedaan, waardoor we totaal €143 kwijt waren aan entrees. Daarnaast zitten er ook kosten in voor de toegang van Monument Valley, de toren in Las Vegas en voor het eiland en de boot van Alcatraz.

Wat kost drie weken rondreizen in Amerika?

Dus totaal waren we met 2 personen €5.600 kwijt voor 3 weken rondreizen door Zuidwest Amerika. Dit is per persoon €2.800. Zie het hieronder nog  in een overzichtelijk tabelletje het antwoord op de vraag ‘Wat kost drie weken rondreizen in Amerika?’. Let op, hierbij hebben we niet onze persoonlijke shopping uitgave meegeteld.

Wat? Hoeveel? Opmerkingen
Vliegtickets €1.216 Met tussenstop in Londen
Huurauto €778 Mustang cabrio
Bezine €324 4.425 km
Parkeren en tol €26
Openbaar vervoer in de steden €36
Hotelovernachtingen €1.847 I9 nachten en meestal met ontbijt
Eten & drinken €1.230 Zowel uit eten als supermarkt
Toegangen €143 Voor alle parken, Las Vegas toren en Alcatraz
Totaal €5.600

Wil je meer lezen over de route en de plekken die we hebben bezocht? Check de eerdere blogs:

5 thoughts on “Wat kost drie weken rondreizen in Amerika?

 1. Hoi Remco,

  Wij zijn in 2019 geweest en toen waren we ook maar 600 euro pp kwijt voor vliegtickets, met tussenstop in New York. Via Tioga Tours. Deze organisatie kan ik heel erg aanbevelen! Zelf zou ik eea niet zo goedkoop hebben kunnen vinden. Wij zijn met gezin met 3 tieners geweest en een camper. Veel excursies gedaan. Totaal 3000 euro pp ook kwijt geweest. Of rijk. Onvergetelijk!

 2. hallo,
  bedankt voor je mooie verhaal, klinkt allemaal super
  klopt het dat je maar 1216 euro voor 2 vliegtickerts hebt betaald? en waar heb je dat dan gedaan?
  das dan wel een super aanbieding geweest.

  1. Hoi Remco,

   Dat is ondertussen al wel een paar jaar geleden en was inderdaad een super aanbieding. Wanneer je redelijk ver van te voren boekt scheelt het in prijs en ook doordat we 1 overstap moesten maken. Hou de prijzen in de gaten voor wanneer je wil gaan en boek direct zodra je ziet dat de prijzen lager dan normaal zijn. Via een vergelijkingssite heb ik dit toen gedaan, weet niet meer welke maar meestal doe ik dit via Skyscanner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *