Tip: Gratis wandel tour in elke grote stad

gratis wandel tour ny

Freetoursbyfoot biedt een gratis wandel tour aan in bijna elke grote stad over de hele wereld! Altijd al meer willen weten over bijvoorbeeld Berlijn, Washington, Moskou, Rome, Parijs of gewoon Amsterdam? Dan is freetoursbyfoot.com de perfecte website om je gratis wandel tour te boeken. Dit zijn overigens niet de enige locaties! Kijk voor een volledig overzicht op: freetoursbyfoot.com. Achteraf kun je zelf een fooi geven, hoeveel je het waard vond. Kortom, naar iemand luisteren die echt zijn best doen om een fooi te krijgen!

Hoe werkt het?

Bij freetoursbyfoot kun je direct je plaats online reserveren. Komt het uiteindelijk toch niet uit? Geen ramp! Afmelden zou heel fijn zijn, maar het is geen ramp als het niet gebeurd. De gratis wandel tour gaat altijd door. Als je op de website kijkt zie je dat je per stad kunt bekijken welke tours beschikbaar zijn. De steden waar deze tours worden gegeven zijn in Europa, Amerika, Canada en Zuid-Amerika. Ze worden in het Engels gegeven en bij een aantal is ook Spaans mogelijk.

Er zijn per stad verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld in New York zijn er al meer dan 30 verschillende tours. Je kunt kiezen uit welke wijk en je ziet meteen hoe lang de tour duurt en wanneer het mogelijk is. Ben je met een groep van 6 of meer is het ook mogelijk om een privé tour te boeken, hier moet meestal wel een klein bedrag voor worden betaald.

Onze ervaring met de gratis wandel tour

Wij raakte er bekende mee toen we onze reis naar New York aan het voorbereiden waren. Freetoursbyfoot is ook gekoppeld aan Tripadvisor, daar lazen we veel positieve ervaringen.

We boekte vanuit Nederland online een gratis wandel tour voor New York in de Italiaanse wijk en Chinatown, zie op de foto hiernaast een deel van de Italiaanse wijk tijdens de tour. Op een centraal punt verzamelde we waar nog een aantal toeristen stonden te wachten. We hadden een hele gezellige oudere man die alles uitlegden. We leerden tijdens de gratis wandel tour heel veel over de historie van de buurt. Ook stopte hij bij speciale eet tentjes waar je eventueel iets kleins kon eten of meenemen, zoals bij een speciale bakkerij en een Chinees kraampje. Hij vertelde zelfs waar bekende sterren, zoals Leonardo di Caprio hebben gewoond.

gratis wandel tour washingtonOok hebben we in Washington een gratis wandel tour gemaakt. We waren hier maar kort dus wilde de tijd optimaal benutten. Deze keer was het een geschiedenis studenten die ons de rondleiding gaf en de groep was iets groter. We kwamen langs verschillende monumenten, waar Washington voor een groot deel uit bestaat. Op de foto hiernaast het Lincoln Memorial wat het eindpunt van de gratis wandel tour was. We kwamen tijdens de tour alles te weten over de cultuur en historie van America. En niet alleen dat, ook dat bijna heel Washington is gebouwd door Europeanen en dat de plekken waar alles is gebouwd een bijzondere reden heeft! Als we dit niet via de gratis wandel tour hadden gedaan, maar op ons zelf, hadden we niet precies geweten wat we allemaal zagen. Dus dit was de perfecte manier om de stad te leren kennen!

Hoeveel fooi hebben wij gegeven?

Nu vragen jullie je natuurlijk af hoeveel fooi hebben wij gegeven? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet meer precies weet en we waren toen nog student, maar ik geloof tussen de 5 en 10 dollar per persoon. Waarbij in Washington iets meer omdat de tour langer duurde en ze veel wist te vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *