Goedkope vakantie boeken tips

goedkope vakantie boeken

Iedereen wil natuurlijk het liefst een goedkope vakantie boeken, maar hoe kun je nou jouw vakantie zo voordelig mogelijk boeken? We geven hier een aantal reisweetjes en tips waardoor je jouw vakantie zo goedkoop mogelijk kunt boeken.

Wanneer kun je het beste je goedkope vakantie boeken?

goedkope vakantie boeken

Vluchten zijn het goedkoopst als ze 90 dagen van tevoren geboekt worden, dat is dus ongeveer 3 maanden van te voren. Hoewel mensen denken dat last-minute boeken voor de laagste prijs zorgt is dit niet zo. De gemiddelde prijs die Nederlanders betalen voor hun vakantie is het laagst in mei en het hoogst in juli. Mei is dus de beste maand om op vakantie te gaan, als je op zoek bent naar goede deals. In juli zijn de ticketprijzen het duurst.

Je kunt het beste je vakantie op een zondag boeken en een vrijdag instellen als vertrekdatum, om de meest voordelige prijs te krijgen. Op een vrijdag je vakantie boeken zorgt voor de hoogste prijzen. Daarentegen is het wel het goedkoopst om op vrijdag te vertrekken. Zondag is de duurste dag om je vakantie te beginnen.

Waar kun je het beste je goedkope vakantie boeken?

Dit is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van wat je wil gaan doen en waar naar toe. Mocht je een reis zien is het altijd goed om dezelfde soort reis bij andere aanbieders te checken. Het kan zomaar zijn dat het daar goedkoper is. Een handige manier hiervoor is ook om naar vakanties te zoeken via een vergelijker zoals Prijsvrij, Vakantiediscounter of via de vergelijkingstool op onze site. Deze laten automatisch de aanbieder zien waar de prijs het goedkoopst is.

Alle tips op een rijtje

  • Zoek incognito naar reizen of verwijder je geschiedenis voordat je wilt gaan boeken. Als je vaker zoekt op een site van een reisaanbieder, worden de prijzen automatisch hoger. Wanneer anoniem surft of je geschiedenis wist zodat je cookies weg zijn, heb je daar geen last van.
  • Last minute is niet altijd meer goedkoper. Je kunt dit het beste 90 dagen van te voren doen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar dan moet je niet kieskeurig zijn.
  • Twee losse tickets zijn meestal goedkoper dan een retour. Dat kan betekenen dat je heen met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt dan dat je terug gaat.
  • Woon je dicht bij de Duitse of Belgische grens? Vlieg dan vanuit daar, wat meestal behoorlijk in prijs kan schelen.
  • Je kunt het beste op een zondag je vakantie boeken.
  • Je kunt beste op vrijdag vertrekken, zondag is meestal de duurste dag om je vakantie te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *