Eilandhoppen in Thailand

Wil je eilandhoppen op een tropische bestemming? Dan zijn de eilanden in de Golf van Thailand misschien wel ’s wereld beste optie! Deze eilanden bieden voor ieder wat wils, van avontuurlijke backpackers tot romantische honeymooners. Ontdek de verschillen die de Thaise eilanden jou te bieden hebben. Ga op ontdekkingstocht en beleef de vakantie van je leven!

De eilanden in de Golf van Thailand zijn perfect om te eilandhoppen . Ze liggen dicht bij elkaar en zijn dus makkelijk bereikbaar. Ook hebben ze een grote diversiteit aan activiteiten en prachtige witte stranden. 

Koh Samui

eilandhoppen in thailand

Het eerste eiland is het op twee na grootste eiland in Thailand, Koh Samui. Koh Samui is beroemd om de heerlijke verse kokosnoten die hier groeien en die je dus zeker moet proberen. Zo’n kokosnoot smaakt natuurlijk nog beter op één van de vele mooie, verlaten witte stranden die het eiland bezit. Of probeer er eentje zittend op een schommel op een verlaten palmenstrand terwijl de zon onder gaat. Koh Samui staat namelijk ook bekend om zijn geweldige zonsondergangen.

Koh Samui is heel goed te bereiken. Dagelijks vertrekken er meerdere boten vanaf het vaste land. Dit is de goedkoopste optie om naar Koh Samui te reizen. Heb je iets minder tijd, Koh Samui heeft ook een eigen vliegveld en het is slechts een uurtje vliegen vanaf Bangkok.

Koh Phangan

Vanaf het vasteland kun je per catamaran naar Koh Phangan, dit duurt ongeveer 2,5 uur en de boten vertrekken meerdere malen per dag. Koh Phangan ligt op een steenworp afstand van Koh Samui, maar ademt een hele andere sfeer uit. Indien je aan het eilandhoppen bent, kun je vanaf Koh Samui rechtstreeks met de catamaran naar Koh Phangan. In slechts 30 minuten vaar je van het ene naar het andere eiland.

Koh Phangan staat bekend om zijn full (en half) moon feesten. Dit eiland heeft echter zoveel meer te bieden.

In het noorden van het eiland vind je veel lege stranden. Deze stranden zijn heerlijk rustig en ongelofelijk mooi! Je vindt hier tevens een aantal kleine, sfeervolle cafés en restaurants. Koh Phangan biedt jungle, prachtige watervallen en bergen. Ook kun je hier fantastisch snorkelen en duiken. Een andere must-do is een dagtocht naar het Ang Thong National Marine Park. Tip: Hier kun je ook een kano huren, waarmee je langs zeer verlaten baaitjes kunt peddelen en zelfs even aan kunt meren… Als er een paradijs bestaat, dan zou dat hier wel eens kunnen zijn. Heb je even genoeg van hagelwitte stranden en azuurblauwe wateren, loop dan eens over de leuke Thong Sala avondmarkt.

Koh Tao

Vanaf Koh Phangan neem je ook zeer eenvoudig een boot naar het laatste eiland, Koh Tao. De vaart duurt ongeveer een  uurtje. Het eiland van de schildpadden, is het kleinste van de 3 eilanden. Koh Tao staat bekend om het eiland waar je goed kunt leren duiken. De plekken waar ze je leren duiken, zijn ook niet mis. Je treft hier een fantastische onderwaterwereld, van koraalvlinders tot blauw gevlekte pijlstaartroggen en met wat geluk zelfs de walvishaai. Dus mocht een duikbrevet nog op je wensenlijstje staan, dan is dit de place to be! Verder heeft Koh Tao geweldige zonsopgangen, waar je toch zeker eenmaal vroeg voor op zou moeten staan. Maar het is natuurlijk jouw vakantie .. 🙂

Wil je zelf gaan eilandhoppen in Thailand?

Kijk voor meer informatie op www.asiadirect.nl

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met https://www.asiadirect.nl/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *