Cinque Terre bezoeken

cinque terre bezoeken

Wil je graag Cinque Terre bezoeken naar aanleiding van de mooie afbeeldingen die je op social media bent tegengekomen? Hierbij tips hoe je Cinque Terre het beste kan bezoeken en mijn persoonlijke ervaring. Cinque Terre zijn 5 dorpjes langs de kust gelegen aan de Italiaanse Rivièra en maakt deel uit van Cinque Terre National Park. Via een trein en looppad zijn de dorpjes met elkaar verbonden. 

Hoe Cinque Terre bezoeken?

Je kunt het beste parkeren in La Spezia en vanaf daar de trein richting Levanto nemen. Of natuurlijk andersom dat je vanuit Levanto komt en de trein richting La Spezia neemt. Vanuit het land de dorpjes bezoeken is ook mogelijk maar dan ben je door de bergen erg lang onderweg en het is lastig met parkeren. Je kan een Cinque Terre dagkaart of 2 dagen kaart kopen waarbij je toegang hebt tot alle treinen en wandelpaden. Ook is het mogelijk om los een treinkaartje te kopen, wanneer je er maar 1 dag bent zou ik dat zeker doen. Zie hier de treintijden

cinque terre

Welke Cinque Terre dorpjes bezoeken?

Wanneer je op je gemak de dorpjes wil bezoeken haal je het niet om in 1 dag alle 5 de dorpjes te zien. Het is allemaal hetzelfde idee dus ik zou voor jezelf kijken welk je het liefst wil zien of je kan hier natuurlijk gaan overnachten. 

Het zijn op volgorde (zie ook hierboven op de afbeelding) de volgende 5 dorpjes: 

  • Riomaggiore. Dit is een dorpje om lekker te chillen. Het mooiste uitzicht over het dorp heb je vanuit de haven. 
  • Manarola. Dit dorpje wordt meestal druk bezocht door toeristen en is erg fotogeniek. 
  • Corniglia. Dit dorpje ligt hoger in de bergen en heeft geen haven. Om het dorp te bereiken moet je vanuit het station ook nog een trap op waardoor dit dorp het minst wordt bezocht. 
  • Vernazza. Dit is het meest fotogenieke dorpje. Vanuit hier naar Monterosso lopen en na 10 min heb je al mooi uitzicht waarbij je zo’n mooie overzichtsfoto van de haven kan maken. 
  • Monterosso al Mare. Dit is het grootste dorpje met een prachtig groot zandstrand. 

Persoonlijke ervaring Cinque Terre

Afgelopen zomer ben ik er eind augustus geweest. We hadden een hotel in de Toscane bij Lucca in de buurt en vanuit hier moesten we nog 1,5 uur naar La Spezia rijden. Dat was nog best een stuk rijden maar naar aanleiding van de prachtige foto’s die ik op social media zag was ik erg benieuwd. 

Toen we aankwamen was de parkeergarage bij het treinstation al vol. We wilde ergens in de buurt parkeren maar de parkeerautomaten werkte niet mee en de mensen op straat konden geen Engels.  We durfde het ook niet aan om de auto erachter te laten zonder te betalen dus na even Googelen vonden we een groot parkeerterrein, Parcheggio. Vanuit hier was het maar 10 minuten lopen naar het station en ook nog eens gratis. 

Vanaf La Spezia zaten we een kwartiertje in een volle trein met toeristen onderweg naar Vernazza. Het is een klein stadje met gekleurde oude huizen en de weg loopt vanaf het station richting de zee. We hebben hierboven in het dorpje ergens verse vis gegeten. Het was aan de prijzige kant maar wel met mooi uitzicht. Helaas was het ondanks de warmte bewolkt waardoor de foto’s geen mooie blauwe achtergrond hadden, zie foto hierboven. 

Vervolgens hebben we de trein gepakt en zijn we bij Riomaggiore uitgestapt. Dit is een groter dorpje. We zijn naar boven gelopen en richting de kust. We hebben hier Italiaans ijs gegeten en een drankje op het terras gedaan. Persoonlijk vond ik dit het mooiste uitzicht met al die gekleurde huisjes, zie op de foto hieronder.

Ik vond het leuk om er een keer geweest te zijn maar hou er rekening mee dat het super toeristisch is. De treinen en dorpjes zijn overvol met toeristen. Misschien als je in een andere periode gaat dat het meevalt maar eind augustus dus niet.

Riomaggiore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *