Waar en hoe je reis boeken?

reis boeken

In deze periode zijn er veel mensen bezig met een reis boeken voor de zomer. Vaak is het al lastig om te kiezen waar je nu precies naar toe wil en al helemaal waar je dan het beste kan boeken. Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden en is het de vraag of je beter alles los kan boeken of als een pakketreis. In deze blog willen we je helpen om deze vragen te beantwoorden!

Waar je reis boeken en alles los of in pakketvorm?

Via welke organisatie boeken is als eerst afhankelijk van wat voor soort reis je wilt boeken. Net als de vraag of je het beste alles los kan boeken of in een pakketvorm waarbij alles in 1 zit.

Zonvakantie boeken?

Wanneer je een zonvakantie wilt boeken is het vaak het voordeligst om een pakketreis te boeken, helemaal als je all inclusive wil. Het is altijd handig om dit via een vergelijker te doen zoals Prijsvrij.nl, Vakantiediscounter.nl of probeer onze zonvakantie vergelijker uit. Op dit soort sites heb je een overzicht van alles reizen en geeft hij zelf aan waar deze het voordeligst geboekt kan worden. Dit kunnen dus verschillende reisorganisaties zijn. Wanneer je een geschikte reis hebt gezien is het natuurlijk altijd slim om nog zelf te checken bij de verschillende reisorganisaties of het daar echt het voordeligst is. Meestal kloppen die vergelijkers wel en is het zelfs nog goedkoper om het via de vergelijker te boeken dan bij de betreffende organisatie zelf.

Stedentrip boeken?

Wanneer je een stedentrip wilt boeken is het meestal voordeliger om los het hotel en de vlucht te boeken, maar het is meestal wel slim om te checken of het eventueel in combinatie met vlucht en hotel voordeliger is. Dit kan naast de bekende grote reisorganisaties zoals TUI.nl en Kras.nl ook via Expedia.nl of TravelBird. Travelbird heeft per categorie een aantal pakketreizen geselecteerd die eenvoudig geboekt kunnen worden. Bij Expedia is het ook mogelijk om los het hotel en de vlucht te boeken.

Wanneer je een hotel wil boeken raden wij je Booking.com en Hotels.com aan. Deze twee sites zijn vrij gelijk aan elkaar, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Hotels.com omdat ik deze overzichtelijker vindt. Check hier bij Vliegtickets.nl of Skyscanner.nl om de voordeligste vluchten te vinden.

Rondreis boeken?

Wanneer je wilt gaan rondreizen is het slim om alles los te boeken wanneer je het zelf wil organiseren. Je kunt dan heel je reis zelf samenstellen en het is mogelijk om op bestemming zelf nog accommodaties te boeken. Voor de eerste dagen is het wel altijd handig om al een hotel te hebben, zodat wanneer je aankomt je weet waar je terecht kan. Waar je hotels en vluchten het beste kunt boeken heb je net al gelezen bij stedentrips, maar voor eventueel een huurauto boeken kan je hier kijken. 

Wil je graag in een groepsreis rondreizen dan gaat dit natuurlijk via een pakketreis. Dit kan ook individueel dan is heel je rondreis al uitgestippeld en geregeld. Bij Fox Reizen kunnen er mooie verre rondreizen worden geboekt naar verschillende bestemmingen in verschillende soorten groepssamenstellingen. Wanneer je naar Azië wil is 333Travel.nl een uitstekende organisatie. Wil je naar Amerika dan is Amerikaplus een goede en voor Canada, Canadaplus.

Tips voor reis boeken

  1. Weet je echt niet waar je naartoe wilt of wil je graag verrast worden. Check dan srprs.me. Deze organisatie biedt verrassingsreizen aan. Je kiest wat voor soort reis je wil, de data en de prijs en vervolgens kom je pas op het vliegveld achter waar je naartoe gaat. Iets wat wij altijd nog een keer willen gaan doen.
  2. Ben je op zoek naar iets origineels en heb je geen behoefte aan massatoerisme? Check dan Eliza was here, hier kunnen reizen naar unieke bestemmingen worden geboekt. Je kunt kiezen op basis van thema’s zoals culinair, duurzaam, huwelijksreis of met kinderen.
  3. Speciaal voor jongeren zijn dit twee top organisaties: GOGO.nl & Beachmasters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *