Hoe plan je een roadtrip?

Hoe plan je een roadtrip

Benieuwd naar ‘ Hoe plan je een roadtrip? ’ Wil je net als ik zelf heel je reis samenstellen door alles los te boeken, maar weet je niet hoe? Lees hier mijn tips voor het plannen van je eigen roadtrip. Of je nu door Europa of Amerika wilt rondreizen met een auto.

Hoe begin je met het plannen van je roadtrip?

Wanneer je weet waar je een roadtrip wilt gaan maken is het handig om eerst inspiratie op te doen. Dit kan je bij verschillende websites doen, zoals deze;), reisgidsen en boeken of misschien ken je wel iemand die er toevallig ook is geweest. Je kunt bijvoorbeeld ook op sites en reisgidsen kijken waar je de kant en klare reis kan boeken. Bekijk waar je wel en niet naar toe wilt gaan en maak een schatting in hoeveel dagen het kan. Wanneer je dit zelf samenstelt kun je dus helemaal zelf bepalen hoe lang je ergens wilt blijven en wat je wilt zien. Bij kant en klare reizen zit er soms ook iets tussen wat je niet perse wilt zien of wil je juist ergens langer blijven.

Route en planning makenHoe plan je een roadtrip

Na het opdoen van inspiratie kan je een soort van dagplanning gaan maken. Maak een volgorde van de plaatsen die je wilt bezoeken en kijk waar je wilt beginnen en eindigen. Vervolgens kijk je via Google maps of de afstanden tussen de plaatsen te doen zijn en hoe lang je er ongeveer over zal rijden. Zo kan je een inschatting maken van het aantal dagen. Hou er ook rekening mee als je op een plek langer wilt blijven. Bij het plannen kom je er vanzelf achter in hoeveel dagen je het kan doen. Mocht je aan een tijdslimiet zitten kan je altijd nog dingen schrappen.

Het boeken van je roadtrip

Als je op het punt bent dat je een planning hebt voor je roadtrip, kun je alles gaan boeken. Begin met het boeken van een retour vlucht. Vervolgens kan je de huurauto boeken. De huurauto kan je altijd ophalen op het vliegveld waar je land. Mocht je op een andere vliegveld landen dan dat je terug gaat, zelfs dat is geen probleem. Bij de meeste verhuurbedrijven kan je de auto ook inleveren op een andere plek dan waar je de auto ophaalt. Er zijn heel veel verschillende autoverhuurbedrijven. Happycar vergelijkt voor je waar je het beste een auto kunt huren. Hier is het ook inclusief alle verzekeringen, dus deze hoef je er later niet los bij te boeken. Je kunt hier aangeven wanneer en waar en wat voor soort auto je wil. Automatisch vergelijken ze voor je waar dit het goedkoopst is.

Overnachtingen al boeken?

Tenslotte kun je voor je uitgestippelde route overnachtingen boeken. Dit hoeft niet want je kunt het natuurlijk ook ter plekken op je bestemming regelen zodat je nog van je geplande route kunt afwijken. Mocht je wel vast de zekerheid willen hebben, ook qua prijs, dan is het slim om alvast van te voren te regelen. Op Verschillende sites kan je hotelovernachtingen boeken. Mijn voorkeur gaat naar Hotels.com en Booking.com. Hotels.com vind ik zelf heel overzichtelijk en handig in gebruik en als er iets niet op staat of uitverkocht is kijk ik bij Booking.com. Ze hebben ook allebei een app waarin je de reserveringen kunt terugvinden. Bij de meeste hotels kun je hier ook reserveren op basis van gratis annuleren en hoef je van te voren nog niet te betalen.

Daarnaast kan je ook via Airbnb boeken, je kunt hier een kamer boeken maar soms ook een heel huis voor een mooie prijs. Ik heb afgelopen september een studio via Airbnb in Los Angeles geboekt, wat mij prima bevallen is! Verder is het natuurlijk ook mogelijk om een tentje mee te nemen en op een camping te gaan overnachten. Dit kun je ook alvast van te voren boeken of je gaat er op de gok naar toe. Meestal zitten er wel meer campings in de buurt mocht die van jouw voorkeur vol zijn.

3 Budget tips: Hoe plan je een roadtrip?

  1. Huur geen navigatie erbij om de kosten te beperken. Meestal zit deze al standaard in de auto zonder dat je er extra voor moet betalen. Of neem zelf een navigatie mee met de juiste kaart erop, dat is goedkoper dan hier elke dag huur voor moeten te betalen.
  2. Op sommige plekken zijn er bijvoorbeeld weinig hotels of is het er duurder en kan je beter vooraf alvast boeken om teleurstellingen tijdens je reis te voorkomen. Als we bijvoorbeeld het hotel in San Francisco pas daar hadden geboekt, waren we het dubbele kwijt geweest of we hadden niet in het centrum kunnen zitten.
  3. Hou je geboekte overnachtingen in de gaten, misschien kom je later nog een goedkopere prijs tegen voor hetzelfde. Bij gratis annuleren kun je de reservering annuleren en de goedkopere optie reserveren.

Benieuwd naar de kosten van een roadtrip door Amerika als indicatie? Check hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *